September 2024

 

De opkomst van hybride werken

In de afgelopen jaren hebben we een verschuiving gezien in de manier waarop mensen werken. Steeds meer organisaties omarmen hybride werken, waarbij medewerkers zowel thuis als op kantoor werken. Als IT- en telecompartner kun je hierop inspelen en jouw klanten helpen bij het implementeren van effectieve oplossingen voor hybride werken.

Voordelen van hybride werken

  • Balans tussen werk en privé: Hybride werken biedt werknemers de flexibiliteit om hun werk af te stemmen op hun persoonlijke leven. Ze kunnen thuis productief zijn zonder lange woon-werkreizen.
  • Minder woon-werkstress: Doordat medewerkers niet dagelijks naar kantoor hoeven te reizen, ervaren ze minder stress en tijdsdruk. Dit draagt bij aan hun welzijn en productiviteit.
  • CO2-footprint: Minder woon-werkverkeer betekent minder uitstoot van broeikasgassen. Hybride werken draagt bij aan een duurzamere samenleving.
  • Locatie-onafhankelijkheid: Werknemers kunnen productief zijn, waar ze zich ook bevinden. Dit opent de deur naar een breder scala aan talent en vergroot de diversiteit binnen organisaties.

Uitdagingen van hybride werken

  • Productiviteit en prestaties: Hoe beoordeel je de prestaties van medewerkers die zowel op kantoor als thuis werken? Maak vooraf sowieso duidelijke afspraken. Daarnaast zijn er tools voor prestatiebeheer die hierbij kunnen helpen.
  • Inclusiviteit en collegialiteit: Het is belangrijk dat alle medewerkers zich deel van het team voelen, zelfs als ze niet altijd fysiek aanwezig zijn. Virtuele teamborrels en regelmatige check-ins kunnen helpen.
  • Leren en groeien: Hoe faciliteer je kennisdeling en ontwikkeling in een hybride setting? Denk aan online trainingen, webinars en virtuele workshops.

Waarom white-label juist zo geschikt is voor hybride oplossingen

White-label telecomdiensten zijn bijzonder geschikt voor hybride werken omdat alle onderdelen van dezelfde betrouwbare provider komen. Juist dit zorgt ervoor dat de verschillende componenten naadloos met elkaar samenwerken. Bovendien kun jij als ICT-reseller deze diensten onder jouw eigen merk/pakket aanbieden, wat eenheid creëert en vertrouwen geeft aan jouw eindklant. Het is immers jouw product.

Door de verschillende oplossingen als één merk te presenteren, versterk je jouw positie als professional, terwijl jij en jouw klanten profiteren van een samenhangende en geïntegreerde telecomoplossing die zowel thuis als op kantoor betrouwbaar functioneert.

Hoe jij thuiswerken kunt verkopen aan jouw klanten

Wij geloven heilig in samen succesvol zijn. Partners van KeenSystems ervaren een hoge mate van samenwerking, van ondersteuning en van kennisdeling en kunnen hierdoor hun klanten een betere service bieden. En dit draagt weer bij aan een hogere klanttevredenheid en meer loyaliteit.

  1. 1. Begrijp de behoeften van hybride werken

Hybride werken combineert werken op kantoor met werken vanuit huis. Dit betekent dat jouw klanten behoefte hebben aan betrouwbare en flexibele communicatieoplossingen die naadloos werken op beide werkplekken. Denk aan de integratie van vaste en mobiele telefonie, gehoste UC-oplossingen en een snelle en stabiele internetverbinding. Allemaal zaken die jij, met de juiste provider, aan kunt bieden.

  1. 2. Communiceer de voordelen van jouw (white-label) oplossing

Wanneer je white-label telecomdiensten aanbiedt, bied je jouw klanten een oplossing die niet alleen flexibel en betrouwbaar is, maar ook gemakkelijk te integreren in hun bestaande infrastructuur. Voor jouw klant biedt dit de volgende voordelen:

  • Naadloze integratie: Jouw oplossingen werken naadloos met elkaar, daarvoor zijn ze ontworpen. Omdat jij de systemen van jouw klant kent, kun je jouw oplossingen volledig integreren met deze systemen, waardoor alles zonder onderbreking kan blijven werken.
  • Betrouwbare ondersteuning: Het is jouw oplossing, en jouw klant kent jou. Hierdoor kan jouw klant rekenen op directe en persoonlijke ondersteuning van een vertrouwde partner.
  • Maatwerkoplossingen: De oplossingen kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van de klant, wat zorgt voor een betere afstemming op hun unieke bedrijfsprocessen en -doelen. Om het voor jezelf overzichtelijk te houden, is het aan te raden verschillende pakketten te maken, maar daarover verder meer.
  1. 3. Demonstreer de functionaliteit

Hoe overtuig je jouw klant om te kiezen voor jouw oplossing? De meest effectieve manier is vaak om je klanten te laten zien hoe jouw oplossingen hun hybride werkplek verbeteren. Organiseer demo's of webinars om de functies en voordelen te presenteren. Denk hierbij aan:

  • Vastmobiel integratie: bellen, gebeld worden en doorschakelen via het vaste en/of mobiele nummer, ongeacht de locatie.
  • Geïntegreerde communicatie: dankzij de Unified Communications oplossingen van 3CX bied jij één centrale hub voor bestanden delen, chat, webmeetings en telefoongesprekken.

 4. Geef trainingen en bied ondersteuning

Thuiswerken en hybride werken zijn voor veel bedrijven nog steeds relatief nieuw. Zorg ervoor dat jouw klanten zich ondersteund voelen en bied training en support aan. Dit helpt niet alleen bij de implementatie van de nieuwe diensten, maar verhoogt ook de klanttevredenheid en -loyaliteit.

  1. 5. Speel in op veiligheid en betrouwbaarheid

Veiligheid en betrouwbaarheid zijn zeer belangrijke aspecten van hybride werken. Klanten willen er zeker van zijn dat hun communicatie en gegevens veilig zijn én altijd werken. 3CX biedt geavanceerde beveiligingsfuncties zoals end-to-end encryptie, en het netwerk van KeenSystems is redundant opgebouwd met een uitgebreid beleid voor back-ups. Vraag hoe jouw provider dit geregeld heeft. Benieuwd hoe we dit verder bij KeenSystems geregeld hebben? We vertellen het in dit blog.

  1. 6. Creëer pakketten

Elke klant en elke case is uniek. Maar dat betekent niet dat jij voor elke klant een op maat gemaakte telecomoplossing aan moet bieden. Om toch te kunnen voorzien in specifieke behoeften van jouw klanten doe je er goed aan om een aantal gestandaardiseerde pakketten aan te bieden die variëren in functionaliteit en prijs. Zo houd je het voor jezelf overzichtelijk en is er altijd een passende oplossing voor jouw klant, groot of klein.

  1. 7. Gebruik voorbeelden en succesverhalen

Succesverhalen en voorbeelden van andere klanten spreken vaak tot de verbeelding. Sociale bewijslast is niet voor niets één van de 7 beïnvloedingstrategieën van Robert Cialdini. Deel daarom casestudy's, testimonials en reviews van andere bedrijven die zijn overgestapt naar hybride werken met behulp van jouw telecomoplossingen. Dit wekt vertrouwen en spoort potentiële klanten aan om ook de stap te zetten.

  1. 8.Adviseer over de juiste tools en technologieën

Naast diensten lever je misschien ook wel hardware, het is dan logisch dat jij de juiste hardware bij jouw oplossingen levert. Maar ook als je zelf niet de hardware levert ben jij dé aangewezen persoon om te adviseren over de te gebruiken hardware; jij weet (samen met jouw provider😉) als geen ander welke tools en technologieën de klant het beste kan gebruiken om hybride werken te ondersteunen. Denk aan headsets of fysieke toestellen, maar ook laptops of smartphones.

Conclusie

Alles wijst erop dat hybride werken een blijvertje is, en als ICT-reseller kun je een waardevolle rol spelen bij het faciliteren en verbeteren van deze relatief nieuwe werkwijze voor jouw klanten. Door white-label telecomdiensten aan te bieden, kun je jouw klanten helpen om flexibel, efficiënt en veilig te werken, waar ze zich ook bevinden. Met de juiste aanpak en door het bieden van ondersteuning kun je écht meerwaarde bieden aan jouw klanten.

Klaar om de volgende stap te zetten met jouw bedrijf? Ontdek hoe KeenSystems je kan helpen succesvol te groeien met white-label telecomoplossingen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie en ontdek de mogelijkheden.

Download de infograph 8 redenen waarom jij zou moeten overstappen naar white-label telecom

 

Mike van Leuken

Mike van Leuken

Partner Manager

keensystems-image-contact

Neem contact op met KeenSystems