September 2021

 

Het stellen van doelen is ontzettend belangrijk als je succesvol wilt zijn. Of je nu al jaren Cloud Telefonie verkoopt of dat het een nieuwe dienst voor je is – deze vraag moet je jezelf altijd stellen: hoeveel omzet wil en kun je eigenlijk genereren met (cloud) telefonie? In deze blog geven we hier enkele handvatten voor.

Het goede nieuws is dat er ontzettend veel kansen zijn om meer omzet te genereren met Cloud Telefonie. Met de snelle opkomst van thuiswerken en remote werken wordt er meer en meer op afstand gecommuniceerd en zijn bedrijven echt op zoek naar goede, geïntegreerde communicatieoplossingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vast-mobiel integratie, volledig ingerichte thuiswerkplekken en videocommunicatie.

30% groei in telefonie-omzet

Terug naar de vraag: hoeveel omzet wil jij per jaar genereren met telefoniediensten? Om het antwoord op die vraag te bepalen moet je natuurlijk wel weten wat realistisch haalbaar is. Bij KeenSystems zien wij dat sommige van onze Partners jaar op jaar 30% of meer groeien in telefonie-omzet. Dit is haalbaar door serieus met telefonie aan de slag te gaan en er een strategisch onderdeel van je bedrijf van te maken. Door de juiste dingen te doen, kun je (tien)duizenden Euro’s meer marge maken met telefonie. Wat die ‘juiste dingen’ zijn, lees je in ons blog ‘5 zaken die succesvolle IT- en Telecom Partners altijd doen’.

Zo stel je realistische omzetdoelen

Een realistisch omzetdoel maak je op de volgende manier:

1. Breng in kaart wat je elk jaar autonoom groeit.

2. Stel vast hoeveel de markt als geheel gemiddeld groeit en hoe andere Telecom- en IT-Partners het doen. Hiervoor kun je o.a. de ACM Telecommonitor en de website van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) raadplegen.

3. Maak inzichtelijk wat je cross- en upsell-kansen zijn door per klant in kaart te brengen welke diensten hij al wel en nog niet bij je afneemt.

4. Maak een inschatting wat haalbaar is aan new business.

Méér groeien met telefoniediensten

Op basis van deze 4 punten kun je een concreet en realistisch getal voor je omzetgroei vaststellen. Wil je méér groeien dan wat uit deze inventarisatie komt, dan zul je daarin moeten investeren. Onderzoeksbureau Gartner heeft een benchmark gesteld die zegt dat je 10% van je gewenste omzetgroei dient te investeren in leadgeneratie om je doel te kunnen bereiken. Daarnaast kun je je sales-power opschroeven door extra Accountmanagers aan te nemen of door een uitgekiend salesproces te hanteren. Meer deals scoren met telecom? Lees hier hoe een succesvol salesproces eruit ziet.

Gouden tips voor meer Sales Succes!

Wil jij als ambitieuze IT- of Telecom-Partner meer tips om nog succesvoller te zijn? Download dan het gratis E-Book ‘Gouden Tips voor meer omzet met telefonie’.

Maurice Schellekens

Maurice Schellekens

Directeur Sales & Marketing

keensystems-image-contact

Neem contact op met KeenSystems