Hoe kies je de juiste 3CX-provider?

Hoe kies je de juiste 3CX-provider?

Wanneer je als business partner 3CX als Cloud UC-oplossing wilt aanbieden, is de 3CX-software slechts een onderdeel van de totaaloplossing. Naast de software heb je natuurlijk nog hosting, connectiviteit en SIP trunking nodig. Een samenwerking met een dedicated 3CX-provider is dan aantrekkelijk. Zo selecteer je in 7 stappen de juiste 3CX-provider.

Stap 1: bepaal wat je nodig hebt

Wanneer je 3CX aan je klanten wilt aanbieden, breng dan allereerst goed in kaart wat je allemaal nodig hebt om een totaaloplossing samen te stellen. Denk daarbij aan de benodigde hardware zoals toestellen en headsets, maar vooral ook aan netwerkapparatuur op locatie, hosting, SIP trunks en internetverbindingen. Bedenk daarbij welke mate van ondersteuning je op de verschillende onderdelen nodig denkt te hebben. En: ga je daarbij voor de juiste kennis, een goed track record of is prijs je belangrijkste criterium?

Stap 2: maak een shortlist van hosting providers

Wanneer je weet waar je behoefte aan hebt, kun je een shortlist van mogelijke hosting en SIP trunk providers samenstellen. Dit kunnen generieke hosting providers zijn óf partijen die daarnaast ook nog uitgebreide kennis hebben van 3CX. Wanneer technische kennis en goede ondersteuning van 3CX belangrijk voor je is: achterhaal dan hoe diep de kennis rond dit platform is bij de provider en check bijvoorbeeld ook of ze inhoudelijke technische 3CX-trainingen geven. Tip: bekijk de Preferred Providers-pagina van 3CX. Bij deze preferred Providers krijg je namelijk support van de provider én 3CX zelf. Op het moment dat je bijvoorbeeld een SIP trunk gebruikt van een niet-Preferred Partner zal 3CX daar geen ondersteuning op bieden en ben je dus volledig afhankelijk van de ondersteuning van de SIP trunk provider zelf.

Stap 3: beoordeel de stabiliteit van de oplossing

Over een goed track record gesproken: nu je een shortlist met geschikte 3CX-providers hebt samengesteld, is het raadzaam om uit te zoeken hoe stabiel de hosting en de SIP trunking bij de betreffende operators zijn. Vraag welke apparatuur ze gebruiken, hoe het netwerk is opgebouwd, welke maatregelen zij hiervoor nemen, hoe redundantie is ingebouwd met bijvoorbeeld meerdere datacentra en interconnects en welke maatregelen zijn nemen om de stabiliteit te kunnen blijven waarborgen. 3CX is een stabiele oplossing maar natuurlijk ook sterk afhankelijk van de VoIP verbinding en de stabiliteit van het hosting-platform.

Benieuwd hoe KeenSystems de stabiliteit van haar netwerk op orde houdt? Plan een vrijblijvende afspraak in met een van onze engineers.

Stap 4: Zoek uit hoe de operator problemen oplost

Deze stap ligt in het verlengde van stap 3. Aan de voorkant is het overal fantastisch, maar in slechte tijden leer je je vrienden kennen. Hoe gaat je provider je helpen als er onverhoopt toch een storing optreedt? Hoe ziet de SLA en de serviceafdeling eruit? Hoe bereikbaar zijn ze en hebben ze de parate kennis en flexibiliteit die jij wenst? Vraag dit op voorhand in plaats van er in de praktijk achter te komen.

Stap 5: vraag naar referenties

Je krijgt pas echt een goed beeld van de providers op de shortlist door de referenties te lezen en te checken. Vraag hoe andere Partners het netwerk en de service ervaren. Informeer hiernaar bij de andere Telecom- en IT-Partners in je netwerk.

Stap 6: ga het gesprek aan

Genoeg onderzoek gedaan. Tijd om het gesprek aan te gaan met een of twee providers op je shortlist. Probeer er ook achter te komen of de 3CX-provider met wie je mogelijk gaat samenwerken bij jouw organisatie past; heb je dezelfde kernwaarden? Praten jullie dezelfde taal? Sluit de cultuur aan? Heb je tot aan stap 6 allemaal groene vinkjes? Tijd voor stap 7.

Stap 7: go for it!

Je hebt op dit moment al ontzettend veel in kaart gebracht: je weet wat je nodig hebt en of de provider beschikt over de juiste papieren, ervaring en servicegraad. Er is maar één manier om erachter te komen of dit een gelukkig huwelijk wordt: pak als proef samen een eerste 3CX-project op.

Op zoek naar de juiste 3CX provider?

Ben je op zoek naar de juiste 3CX-provider? KeenSystems gaat graag het gesprek met je aan. Boek vrijblijvend een afspraak in met een van onze engineers als je technische vragen over onze oplossing hebt. Of plan een afspraak met een van onze Partner Managers als je meer wilt weten over onze aanpak.

KeenSystems nieuwsbrief

Wie we zijn en waar we voor staan?
Klik en zie het in twee minuten.