Maart 2023

 

Als IT- en Telecompartner kun je, afhankelijk van jouw Partnerstatus bij 3CX, een X-aantal klanten een gratis 4-kanaals 3CX licentie aanbieden (meer details hierover lees je later). Om echter gebruik te kunnen blijven maken van deze door jou uitgegeven gratis licenties, is mogelijk actie vereist.

Het belangrijkste nieuws is dat alle gratis licenties, geregistreerd op naam en (uniek) e-mailadres van de klant én uitgegeven vóór 1 januari 2023 ten minste gratis blijven t/m 31 december 2024.
Maar verkeerd geregistreerde licenties, met bijvoorbeeld een niet uniek e-mailadres, worden op 1 september a.s. automatisch gedeactiveerd door 3CX. Echter door deze licenties alsnog op de juiste manier te registreren, kan ook deze aanbieding verlengd worden t/m 31 december 2024.

Voor het gebruik van gratis licenties gelden de volgende regels:

 • Per klantaccount kun je één gratis licentie van 4 spraakkanalen registreren.
 • Elke gratis licentie moet geregistreerd worden met een uniek e-mailadres.
 • De gratis licentie en het klantaccount moeten hetzelfde e-mailadres hebben.

 

Accounts met meer dan één gratis licentie moeten deze vóór 1 september 2023 overdragen aan een ander gebruiker met een uniek e-mailadres die nog geen gratis licentie heeft. 3CX zal controles uitvoeren op valse, dubbele of tijdelijke e-mailadressen en ook e-mailadressen zoals bijvoorbeeld klant9@partnernaam.nl zijn niet toegestaan.

Wanneer je geen actie onderneemt op een verkeerd geregistreerde licentie, wordt deze zoals gezegd per 1 september a.s. gedeactiveerd. Als je echter de registratiegegevens wijzigt, wordt de gratis licentie in eerste instantie verlengd t/m eind 2023 en vervolgens wordt deze in november 2023 automatisch verder verlengd t/m 31 december 2024.

Hoe kom je erachter of je een licentie moet overdragen, en hoe doe je dit vervolgens?

Controleer de vervaldatum van je licentie en het geregistreerde e-mailadres vóór 1 september 2023. Dit doe je als volgt:

 1. Ga naar de Beheerconsole. Klik rechtsboven op ‘License’ of ga naar ‘Settings > License’.
 2. De ‘License’ pagina wordt geopend.
 3. Bij ‘Registration Details’ kun je onder ‘Registration’ controleren of de ingevulde gegevens kloppen. Hier moet dus de naam en het unieke e-mailadres van jouw klant staan.

Als alle gegevens kloppen en ‘Expiry’ staat op 31 december 2023, dan hoef je verder niets te doen. Zoals eerder geschreven wordt deze datum in november automatisch aangepast naar 31 december 2024. Als deze gegevens echter niet kloppen, bijvoorbeeld omdat het e-mailadres niet uniek is of niet op naam van de klant staat, dan dient de licentie overgedragen te worden:

 • Zorg dat de klant een 3CX account heeft. Heeft de klant nog geen account, dan kan hij deze hier aanmaken.
 • Log in met het e-mailadres waar de licentie momenteel op geregistreerd staat in het 3CX klantportaal en klik op de juiste licentie.
 • Klik op ‘Subscription details’ en vervolgens op ‘Transfer’ (overdragen).
 • Nu kun je het e-mailadres van de nieuwe eigenaar invullen. Hier vul je dus het juiste, unieke e-mailadres van jouw klant in.
 • Vervolgens klik je op ‘Transfer’.

Klaar! De 3CX-licentie is nu toegewezen aan – en zichtbaar in- het 3CX account van jouw klant. De licentie is niet langer zichtbaar in het account van de vorige eigenaar.

Hoeveel gratis licenties mag je als Partners hebben?

Zoals we in het begin al schreven zijn de gratis licenties, hoewel ze op naam staan van jouw klant, gekoppeld aan jouw 3CX Partner ID. Het aantal gratis licenties dat je mag aanbieden is beperkt en hangt af van je Partnerstatus bij 3CX:

Bronze Partner – 5 gratis licenties
Silver Partner – 25 gratis licenties
Gold Partner – 50 gratis licenties
Platinum Partner – 100 gratis licenties
Titanium Partner – 150 gratis licenties

Neem voor vragen contact op met je Partner Manager of onze Support afdeling.

Benieuwd welke voordelen 3CX jou kan bieden? Vraag een gratis demo aan.

Banner 'Vraag een gratis 3CX demo aan'

 

Luc van Deuzen

Luc van Deuzen

Partner Manager

keensystems-image-contact

Neem contact op met KeenSystems