Juli 2024

 

Ben jij als ambitieuze IT- en telecomleverancier toe aan een volgende stap? White-label telecom biedt jou de kans om te groeien en je dienstenaanbod verder uit te breiden. Als white-label telecomoperator bouwen wij samen met onze Partners (IT- en telecomleveranciers) aan gezamenlijk succes. Hier zijn enkele tips om succesvol op te schalen met white-label telecom.

De kracht van white-label telecom

Bij white-label kun je (tele)communicatiediensten zoals vaste en mobiele telefonie, Cloud PBX en connectiviteit onder jouw eigen merknaam én voorwaarden aanbieden; jij bepaalt immers zelf je prijs, marge en propositie. Als Partner kun je vertrouwen op de bestaande infrastructuurontwikkeling en het daarbij horende onderhoud van jouw white-label telecomoperator. Hierdoor kun jij je volledig focussen op je sterke punten en klantrelaties, terwijl je profiteert van een betrouwbare en schaalbare telecomoplossing. Meer over white-label in zijn algemeen en de voor- en nadelen lees je hier.

Kies de juiste white-label Partner

De relatie tussen een IT- en telecomleverancier en een white-label telecomoperator gaat vaak verder dan de standaard klant-leverancier relatie omdat je nauw samenwerkt met hetzelfde doel voor ogen. Daarom spreken wij ook graag van een partnerschap. De keuze voor de juiste white-label Partner (operator) is dan ook een heel belangrijke keuze; het is immers het fundament waarop je jouw dienstverlening gaat bouwen en het bepaalt voor een groot deel de tevredenheid van je klanten en dus uiteindelijk ook jouw succes. En je wilt niet alleen samenwerken met een betrouwbare en ervaren Partner die hoogwaardige diensten biedt, evenals uitstekende ondersteuning en flexibiliteit, maar jou en je bedrijf ook echt begrijpt. Ga daarom vooral in gesprek met mogelijk geschikte operators om erachter te komen welke het beste bij jou past. Eerder schreven we al over de valkuilen die je moet zien te vermijden bij het kiezen van een (nieuwe) white-label telecomoperator.

Investeer in training en ondersteuning

Als je succesvol wilt groeien is het uitermate belangrijk dat jouw medewerkers alle kennis en handvatten krijgen om de nieuwe diensten te kunnen verkopen én goed te ondersteunen. Train je personeel daarom grondig in de (nieuwe) diensten die je aanbiedt. Een goede white-label telecomoperator kan je hierbij helpen door het bieden van uitgebreide trainingsprogramma's en technische ondersteuning. Zo zorg je ervoor dat jouw team alles weet over de dienstverlening en bij vragen meteen kan helpen of weet waar ze terecht kunnen voor aanvullende info.

Focus op klanttevredenheid

Bij white-label ligt de aanleg en het onderhoud van de infrastructuur zoals gezegd bij de telecomoperator. Voordeel voor jou is dat jij dan je volledige aandacht kunt geven aan wat voor jou het belangrijkst is; je klanten! Daar doe je het immers voor. Door uitstekende klantenservice te bieden en snel in te spelen op hun behoeften, bouw je een loyale klantenbasis op die bijdraagt aan jouw groei. Maak ook hierbij vooral gebruik van de technische en commerciële ondersteuning die jouw white-label Partner biedt. In dit blog leggen we haarfijn uit hoe een white-label telecomoperator kan bijdragen aan een hogere klanttevredenheid.

Werk aan je zichtbaarheid en naamsbekendheid

We schreven het al eerder maar om onderscheidend en ‘top of mind’ te blijven, is het belangrijk actief te werken aan je zichtbaarheid en naamsbekendheid. Een goede website, sociale media, e-mailcampagnes en klantrecensies zijn goede tools om jouw merk online te versterken en nieuwe klanten aan te trekken. Offline kun je denken aan zaken als advertorials in een blad, sponsoring of beursdeelnames. Een sterke online en offline zichtbaarheid zorgt ervoor dat potentiële klanten je bedrijf kunnen vinden wanneer ze op zoek zijn naar een nieuwe ICT partij. Verder helpt het om vertrouwen op te bouwen en je concurrentiepositie te versterken omdat men jouw bedrijf immers al ‘kent’. Bovendien helpt het om de klantloyaliteit te vergroten. Je white-label Partner kan je vaak voorzien van informatie of marketingmateriaal, soms zelfs al aangepast naar jouw huisstijl.

Monitor en meet prestaties

Monitoring en het regelmatig meten van de prestaties (KPI’s) is een enorm belangrijke tool voor groei. Gebruik analysetools om inzicht te krijgen in het gebruik van de diensten, klanttevredenheid en andere belangrijke metrics. Meet en analyseer ook de bereikbaarheid van jouw bedrijf. Dit kan door het monitoren van inkomende oproepen, e-mails en (chat)berichten. Analyseer de resultaten en pas waar nodig je bereikbaarheidsstrategie aan.

Blijf innoveren

De telecommarkt evolueert voortdurend met nieuwe technologieën en veranderende trends. Door op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en deze te integreren in jouw aanbod, versterk je jouw concurrentiepositie. Een white-label telecomoperator kan je hierbij ondersteunen met kennisdeling. Omdat je daarnaast de mogelijkheid hebt om jouw propositie, prijs en eventuele bundels volledig aan te passen aan jouw wensen, kun je snel inspelen op deze veranderende markttrends en klantbehoeften.

Klaar om de volgende stap te zetten in de groei van jouw bedrijf? Ontdek hoe KeenSystems je kan helpen succesvol te groeien met white-label telecomoplossingen. Plan dus vandaag nog een kennismaking in.

Image infograph

 

Luc van Deuzen

Luc van Deuzen

Partner Manager

keensystems-image-contact

Neem contact op met KeenSystems