Waarom 3CX hét VoIP UC-platform is voor business Partners

Waarom 3CX hét VoIP UC-platform is voor business Partners

3CX is een allesomvattend communicatiesysteem dat elke bestaande PBX moeiteloos kan vervangen. Het is een volledig software gebaseerde Unified Communications (UC) oplossing. Voor Business Partners in IT en telecom is 3CX misschien wel de meest geschikte UC-oplossing om aan te bieden aan klanten. Waarom? We geven je 6 redenen.

Eerst even de basics: 3CX heeft uiteraard alle functionaliteiten die je van een UC-platform mag verwachten. Denk aan alle telefoniefunctionaliteiten van een volledige centrale voor op kantoor en thuiswerkplek, webclient en browserintegratie, videoconferencing, live chat, messaging en contactcenter-functies. Lees hier meer over alle 3CX-features en de kracht van 3CX als Cloud UC-platform.

3CX: technisch stabiel en innovatief

3CX staat verder garant voor technische stabiliteit en een enorme innovatiekracht door steeds nieuwe releases en updates uit te brengen met verbeteringen en nieuwe features. Zo zijn er de afgelopen maanden updates gekomen voor de chatfunctionaliteit, integratie met social media platforms, maar werkt 3CX ook continu aan het nog beter maken van de stabiliteit en audiokwaliteit en verdere optimalisatie van het bandbreedtegebruik.

De unieke prijsstructuur van 3CX

Wat extra prettig is voor jouw klanten: je hebt standaard altijd alle functionaliteiten van het platform tot je beschikking. Allemaal in dezelfde licentie. Daarnaast betaal je bij 3CX niet voor het aantal gebruikers maar voor het aantal gelijktijdige spraakkanalen, ongeacht met hoeveel gebruikers je deze kanalen deelt. Dus je hoeft niet extra te betalen voor meer functies of meer gebruikers. In ons blog ‘Het 3CX pricing en marge-model voor de Partner’ vertellen we hier meer over. 

Eenvoudige instap voor nieuwe Partners

Van plan om te starten met 3CX? Als Partner ben je snel up and running. Het systeem werkt erg intuïtief en zowel 3CX als preferred 3CX-providers zoals KeenSystems bieden daarnaast gratis training en gratis support. Een extra voordeel is dat 3CX een grote, internationale community heeft waarin veel kennis wordt gedeeld door 3CX zelf, 3CX-gebruikers en 3CX-Partners. Dus mocht je ooit tegen een vraag aanlopen kun je op meerdere plekken terecht voor het antwoord.

Dankzij al deze zaken behoort 3CX tot de top van UC-platforms. Maar er is nog een veel belangrijkere reden waarom 3CX hét VoIP UC-platform is voor Business Partners. En dat is flexibiliteit op vele fronten.

Flexibiliteit in oplevering van 3CX

Zo heb je als IT- of Telecom-Partner de volledige vrijheid hoe je 3CX als oplossing bij je klanten levert: zelf hosten, on premise bij je klant of hosten bij een provider in de cloud. 3CX is enkel de software voor de UC-oplossing, maar daarnaast heb je als Business Partner de volledige controle over de klant, over de configuratie van het 3CX softwareplatform, over de aanvullende hardware, de SIP-trunks en de extra service die je erbij levert.

Flexibiliteit in commercieel aanbieden 3CX

Maar het wordt nog mooier. Door de unieke prijsstructuur van 3CX heb je als Partner ook nog eens de volledige flexibiliteit in de manier waarop je 3CX commercieel in de markt zet. Zoals gezegd, is de inkoopprijs van 3CX niet per user of per functionaliteit, maar per gelijktijdig spraakkanaal. Geen enkele andere UC-leverancier kent deze structuur, want bij andere oplossingen ga je naarmate er meer users en functionaliteiten zijn meer betalen.

Dit geeft je als Business Partner flexibiliteit hoe je 3CX als onderdeel van je totaaloplossing in de markt zet. Zo kun je ervoor kiezen om de onderscheidende inkoopprijsstructuur te hanteren in je commerciële aanbod. Groot voordeel: je bent onderscheidend ten opzichte van concurrerende UC-oplossingen die altijd in de vorm van pay-per-user afrekenen.

Een andere optie is dat je, hoewel je 3CX weliswaar inkoopt op basis van het aantal gelijktijdige communicatiekanalen, dit toch als pay-per-user of pay-per-feature aanbiedt bij je klanten – eventueel aangevuld met andere diensten. Deze flexibiliteit geeft je de mogelijkheid om op verschillende manieren een gezonde marge te maken met 3CX.

3CX hét platform voor IT- en Telecom-Partners?

Dat 3CX een zeer interessant VoIP UC platform is voor Business Partners komt naast de basics dus vooral door de enorme flexibiliteit die 3CX biedt op meerdere vlakken. Ben je benieuwd hoe jij als Business Partner succesvol kunt zijn met 3CX? Download dan de factsheet ‘Voordelen en Valkuilen van het 3CX-Partnership’ of neem contact op met een van onze Partner Managers.

KeenSystems nieuwsbrief

Wie we zijn en waar we voor staan?
Klik en zie het in twee minuten.