De kracht van 3CX

De kracht van 3CX

Wat onderscheidt 3CX als Unified Communications (UC) platform? Als je jouw bedrijf wilt laten groeien met 3CX, is het belangrijk om te weten wat 3CX onderscheidt van de concurrentie. Want 3CX kan jou en jouw klant veel bieden. Denk hierbij aan diensten zoals chat, telefonie, e-mail, videoconferentie, remote desktop sharing en fax zonder extra licentiekosten. Dit gecombineerd met de unieke prijsstelling op basis van spraakkanalen in plaats van gebruikers en jouw klanten betalen enkel voor dat wat ze nodig hebben, maakt dat je een product in handen hebt waarmee jij jouw concurrentie de baas bent.

De kracht van 3CX

3CX Unified Communications

Wat omvat 3CX Unified Communications? Met andere woorden, wat zit er allemaal in:

  • E-mail
  • Telefonie (VoIP-telefooncentrale)
  • Audio-/videoconferenties (direct of ingepland)
  • Instant messaging met gebruikers
  • Delen van bestanden met gebruikers
  • Status (zichtbaar of gebruikers beschikbaar, bezet of afwezig zijn, maar ook met wie ze in gesprek zijn)
  • Social media integratie
  • 3CX live Chat & Talk (om live te chatten of bellen met website bezoekers)
  • Integratie met verschillende CRM systemen

Met 3CX als UC-platform vervagen de grenzen tussen verschillende communicatiediensten omdat alles als één soepel geheel samenwerkt.

3CX is anders dan de andere spelers in de markt van Unified Communications. Ondanks dat ze al langere tijd actief is in de Unified Communications markt positioneren ze zichzelf als disruptor. Ze dagen de gevestigde orde uit en laat zien dat het slimmer, makkelijker en goedkoper kan. Voor jou als specialist biedt dat een aantal zeer interessante voordelen.

Vrijheid
Allereerst biedt 3CX jou als specialist een ongekende vrijheid in hoe je hun product in kunt zetten en welke diensten je daarnaast aanbiedt. Welke SIP trunk gebruik je? Wil je lokaal (on premise) hosten of in de cloud? Kies je voor een lokale installatie dan kan dat zowel op Windows als Linux. Ga je het op afstand hosten, doe je het dan zelf of kies je voor het gemak van een telecomprovider? Daarnaast ben je ook vrij in welke hardware je gebruikt (telefoons, intercom, etc.). Bij 3CX heb je dus echt de volledige vrijheid. Maar waar je ook voor kiest, je bent altijd verzekerd van een gebruiksvriendelijk communicatiesysteem met een minimum aan beheertaken.

Snel aan de slag, eenvoudig in beheer
Dankzij de eenvoudige configuratiewizard ben je binnen de kortste keren op weg. Voor veel toestellen en SIP trunks kent 3CX bovendien een geheel automatische configuratie. Ook updates en upgrades kunnen, indien gewenst, automatisch toegepast worden. Het platform van 3CX is ontworpen zodat jij als specialist minimaal onderhoud hoeft te plegen. 3CX wil namelijk niet dat hun klanten tijd verspillen aan het oplossen van complexe problemen. Naast minimaal onderhoud, maximaal gebruiksgemak en de intuïtieve user interface heeft 3CX zich vooral bewezen als een uiterst stabiel platform. Het gemotiveerde team achter 3CX is constant bezig om het platform nog stabieler en nog uitgebreider te maken. Met grote regelmaat komen er nieuwe updates uit die variëren van verbeteringen in het gebruik van bandbreedte tot toevoegingen van nieuwe functionaliteiten zoals bijvoorbeeld geïntegreerde social media chat.

Volledig voorbereid op flexwerken
3CX is ook volledig toegespitst op flexwerken. Gebruikers kunnen waar dan ook gebruik maken van 3CX door middel van de browserextensie, de webclient of de 3CX app. Vanuit de interface kun je eenvoudig gesprekken voeren, de status van collega’s bekijken, chatberichten versturen en videoconferenties houden. Ook zie je in een oogopslag welke collega’s aan- en afwezig zijn en wie in gesprek is.

De kracht van 3CX

Geavanceerde functies en integratie
Zo eenvoudig als het gebruik van 3CX is, zo uitgebreid zijn de mogelijkheden. Geavanceerde wachtrijfuncties, overzichtelijk management dashboard, wallboard, CRM-integraties of chatfunctionaliteit via je website of je social media. Daarnaast bevat 3CX geavanceerde trainingstools waarbij managers kunnen meeluisteren tijdens een gesprek met de trainee (zonder dat de andere kant dat hoort uiteraard) of een gesprek kunnen overnemen. Nogmaals, dit alles zit standaard bij elke betaalde 3CX licentie.

Prijsstelling
De unieke prijsstelling van 3CX geeft jou een voorsprong op de concurrentie. Niet alleen heb je direct alle functionaliteiten voor één vaste prijs, ook op- en afschalen is eenvoudig omdat je bij 3CX niet betaalt per gebruiker, maar enkel per gelijktijdig spraakkanaal. Door deze prijsstelling, gecombineerd met de keuzevrijheid op het gebied van hosting, SIP trunk en hardware, behoud jij je onafhankelijkheid en ben je in staat je eigen prijs en marge te bepalen.

3CX hét platform voor IT- en Telecom Partners?
Dat 3CX een zeer interessant VoIP UC platform is voor Business Partners komt naast de functionaliteiten door de enorme flexibiliteit die 3CX biedt op meerdere vlakken. Ben je benieuwd hoe jij als Business Partner succesvol kunt zijn met 3CX? Download dan de factsheet ‘Voordelen en Valkuilen van het 3CX-Partnership of neem contact op met een van onze Partner Managers.

Vind je dit artikel leuk?

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on email
Deel via Email

KeenSystems nieuwsbrief

Wie we zijn en waar we voor staan?
Klik en zie het in twee minuten.