Onze visie in ons nieuwe pand

Onze visie in ons nieuwe pand

Zoals wij bij de uitvoering een onzichtbare partij zijn in de wereld van telecom, is de architect dat vaak in de bouwwereld (of je moet Le Corbusier heten of iets dergelijks). Terwijl juist de architect als geen ander kan vertellen hoe hij de vertaling heeft gemaakt van vraag naar ontwerp.  Dennis van de Rijdt, architect en mede-eigenaar van Denkkamer is met zijn team verantwoordelijk voor de looks van ons nieuwe kantoorgebouw. Hij vertelt over hoe je onze visie straks real-life kunt terugzien. Go Dennis!

Strakke details
‘KeenSystems heeft een duidelijke visie: ze willen niet de grootste worden, maar de beste. Een filosofie die we tot uiting laten komen in het ontwerp. We gebruiken alleen de beste materialen en werken veel met aluminium en glas. Het zijn materialen die ook typerend zijn voor de hightech-omgeving waarin KeenSystems werkt. Toegepast op een verfijnde, geraffineerde manier, met strakke details en dunne randjes. Ook wordt niet meer materiaal toegepast dan nodig.’

Dennis, architect: ‘KeenSystems wil niet de grootste worden, maar de beste. Dus ze gebruiken alleen de beste materialen’

Vooruitstrevend
‘Nog een andere manier waarin we de filosofie van KeenSystems hebben vertaald, is in de mate van vooruitstrevendheid. Zo kraagt een deel van het gebouw tien meter uit. Dat is op het randje van wat te engineeren is. Dat merken we nu wel tijdens de bouw: andere partijen vinden dit ook wel spannend. Vooral om het constructief voor elkaar te krijgen.’

All-electric
‘Ook de systemen die we gaan gebruiken zijn innovatief. Het is een volledig elektrisch gebouw, of wat wij noemen all-electric. De energievraag wordt elektrisch ingevuld met een warmtepomp, zonder gebruik te maken van gas. Extra bijzonder aan dit project is, dat het gebouw slim omgaat met zonne-energie, door deze uit te wisselen binnen het pand. Daar waar energiebehoefte is kan dat worden ingevuld met de energie van de plek waar overschot is. Zo wordt optimaal en op een intelligente manier gebruikgemaakt van energie.’

Aantrekkelijk
‘KeenSystems had ook kunnen kiezen om zich in Eindhoven te vestigen. Maar ze hebben heel bewust gekozen voor Gemert: in het groen en dicht bij huis. Een fijne plek om te werken. Het nieuwe pand moet aantrekkelijk zijn voor toekomstige werknemers. Daarom hebben we op de begane grond een ontspanningsruimte gerealiseerd, waar je kunt gamen of een keer een avond kan doorzakken met collega’s. Het werken gebeurt op de eerste verdieping op de geluidswal, waar je ook binnenkomt. Iedereen zit bij elkaar op dezelfde verdieping, zodat er een sterk collectief ontstaat. Op de tweede verdieping is een presentatie-/spreekruimte en je kunt er lunchen. Er is zelfs nog een buitenruimte op het groendak waar je lekker buiten kunt zitten. Met vergezichten over de akkers en richting de molen. Je kunt je voorstellen: dit nieuwe pand wordt een heel fijne plek om te werken én om te bezoeken.’

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on email
Deel via Email

KeenSystems nieuwsbrief

Wie we zijn en waar we voor staan?
Klik en zie het in twee minuten.