Bij KeenSystems hechten we er enorm veel waarde aan; wat betekent stabiliteit en redundantie bij ons?

Bij KeenSystems hechten we er enorm veel waarde aan; wat betekent stabiliteit en redundantie bij ons?

Stabiliteit en redundantie zijn twee belangrijke pijlers onder onze dienstverlening. In deze blog lees je hoe wij zorgen voor de stabiliteit van ons VOIP-platform en onze telefoniediensten én hoe deze zijn opgebouwd.

Hoe zorgt KeenSystems voor stabiliteit?

Bij KeenSystems hechten we bijzonder veel waarde aan een goede voorbereiding. Voordat we aan iets beginnen, denken we daarom alles in detail uit. Op deze manier zijn wij ruim 15 jaar geleden ook gestart met de ontwikkeling van ons eigen VOIP-platform. Meteen vanaf de start was het onze filosofie om de beste te willen zijn: of het nu gaat om het spreiden van risico door ons netwerk over meerdere locaties te verspreiden, de aanschaf van de beste router of switch, of ons eigen dark fiber netwerk: We ontwikkelen alles zelf en zorgen dat het technisch perfect is, en qua hardware kopen we het beste wat er beschikbaar is. Er worden geen concessies gedaan op het gebied van stabiliteit en redundantie.

Future-proofing

Bij KeenSystems houden we rekening met de toekomst met behulp van future-proofing. Dit wil zeggen dat we voortdurend anticiperen op de toekomst en methodes ontwikkelen om de effecten van toekomstige gebeurtenissen, zoals bijvoorbeeld storingen, te kunnen minimaliseren. Daarnaast is KeenSystems constant bezig met het toepassen van redundantie. We zorgen ervoor dat alle componenten van onze primaire dienstverlening ten minste dubbel worden uitgevoerd. Onze core nodes draaien zelfs op twee locaties waarbij iedere site een eigen redundant systeem heeft. Deze maatregelen die we nemen, zijn gebaseerd op een continu proces van voortschrijdend inzicht en zo werken we inmiddels al bijna achttien jaar. En op het moment dat we een nieuwe mogelijkheid of technologie zien die het platform nóg stabieler maken, passen we deze zo spoedig mogelijk toe.

De Nooit-Meer-Storing checklist

Procedures voor meer zekerheid

KeenSystems heeft een groot aantal procedures waarmee we extra zekerheid inbouwen. Aanpassingen, die mogelijk een impact hebben op het platform, worden altijd buiten werktijden in een onderhoudsvenster gedaan. Daarbij wordt de redundante apparatuur (tijdelijk) uit productie gehaald wanneer er wijzigingen worden doorgevoerd. Bovendien worden aanpassingen gefaseerd doorgevoerd om problemen te voorkomen. Maar hoe we het ook doen, als er tijdens het onderhoud zaken zijn waar de Partner last van kan hebben, zoals een minimale downtime of een beperkte beschikbaarheid, dan informeren we onze Partners altijd vooraf.

Actieve monitoring

KeenSystems draagt daarnaast zorg voor een uiterst actieve monitoring. Dit doen we door constant controles uit te voeren op al onze telecomdiensten, zowel tijdens als na werktijd. We monitoren tijdens en na onderhoud en controleren uiteraard ook de op ons netwerk aangesloten derde partijen, zoals VOIP/IP transits, op een goede werking. Dit alles is in handen van ons technisch kundig personeel. Met interne en externe trainingen geven we onze collega’s de mogelijkheid om zich constant verder te ontwikkelen.

De opbouw van de stabiliteit van KeenSystems

De stabiliteit van de telecomdiensten van KeenSystems is mede geborgd door de geografische spreiding van onze hardware. Daardoor kunnen onze locaties onafhankelijk van elkaar functioneren. Daarnaast kunnen onze hoofdlocaties zelfs individueel de gehele dienstverlening verzorgen. Bovendien heeft KeenSystems per locatie alle belangrijke zaken redundant uitgevoerd. Dit wil zeggen: dubbele voedingen, dubbele netwerkverbindingen en minimaal dubbele software/hardware. Ook virtualisatie zorgt voor een hoge beschikbaarheid van ons VOIP-netwerk; omdat meerdere virtuele servers verspreid zijn over meerdere fysieke machines is er altijd een back-up beschikbaar wanneer er hardware uit mocht vallen. Lees hier meer over hoe wij er als telecomoperator voor zorgen dat je klanten zo min mogelijk downtime hebben. 

Dan zijn er nog enkele belangrijke elementen van KeenSystems’ VOIP-netwerk:

Het nieuwe netwerk van KeenSystems

Het VoIP-netwerk van KeenSystems is recent compleet vernieuwd. Zoals eerder aangegeven, maken wij gebruik van future-proofing. Om voor het netwerk eventuele stressvolle situaties, nu en in de toekomst, te voorkomen beschikken we over meer dan voldoende poort- en doorvoercapaciteit. We maken gebruik van nieuwe, moderne hardware van Juniper. Met backbone verbindingen van minimaal 10 Gbps en voor de belangrijkste paden zelfs 100 Gbps voorkomen we congestie in het netwerk en is er sprake van een minimale latency op de diverse links. Daarnaast zijn de verbindingen zowel binnen als tussen de datacenters alsook de verbindingen naar de buitenwereld (zoals VOIP/IP transits) redundant uitgevoerd.

High end Flash Storage in de datacenters

  • Geen spinning disks meer en daardoor langere levensduur van de hardware
  • Supersnelle storage en ook deze is future-proof
  • Actieve preventieve monitoring; hardware wordt bijtijds vervangen wanneer deze stuk dreigt te gaan
  • Dataprotectie op opslagniveau

Virtualisatie platformen

  • Redundantie in software
  • Redundantie in hardware
  • Goed en makkelijk schaalbaar, wederom future-proof

Geïnteresseerd? Praat met onze engineers!

Ben jij op zoek naar een betrouwbare telecomprovider met betrouwbare en stabiele telecomdiensten? We gaan graag het gesprek aan met ambitieuze IT- of Telecom Partners. Plan vandaag nog een kennismaking in met een van onze engineers om meer te leren over de technische perfectie van ons VOIP-netwerk.

KeenSystems nieuwsbrief

Wie we zijn en waar we voor staan?
Klik en zie het in twee minuten.