Telefonie ontrafeld

Telefonie ontrafeld

De van oorsprong Noorse organisatie Norlandia heeft in Nederland meer dan zeventig kinderopvanglocaties. Deze locaties zijn veelal verkregen door overnames. Dat leverde een enorme kluwen aan telefonie-oplossingen en bijbehorende leveranciers op. De vraag van Norlandia aan CompX: hoe maken we hier één logisch geheel van?

3CX & verschillende kostenplaatsen
“Al vroeg in het proces hebben we KeenSystems gevraagd mee te denken”, zegt Björn de Beer, commercieel directeur bij CompX. CompX raakte met Norlandia in gesprek omdat het bedrijf de online werkplekken beheerde van de kinderopvangorganisaties die door Norlandia werden overgenomen. Björn: “Norlandia had vanwege overnames allemaal verschillende telefoniesystemen en leveranciers. Daar wilden ze één geheel van maken. Maar, er was wel behoefte aan inzicht in kosten per regio. Met 3CX is dit goed op te lossen. Voor de inrichting en technische details vroegen we KeenSystems aan tafel.”

Toegevoegde waarde
KeenSystems had al ervaring met deze vraag. Björn: “KeenSystems wilde graag met ons meedenken. Zeker een belangrijke toegevoegde waarde, want zij kwamen tijdens het gesprek met de oplossing om per regio een installatie te maken, die je weer kunt clusteren tot één “telefooncentrale”. Dat was dé oplossing waardoor we de case konden sluiten.” Voor elke regio waar Norlandia de kinderopvanglocaties in heeft opgedeeld (in totaal vier) is nu een server ingericht. Elke server dekt één belregio. De vier servers zijn geïntegreerd tot één 3CX-telefoonsysteem. Björn: “De facturen zijn op deze manier gemakkelijk te scheiden. Alle lokale nummers worden overgezet naar 088-nummers en alle locaties onderling, kunnen intern met elkaar bellen. Hierdoor bespaart Norlandia ook nog op de belkosten.”

Flexibel 3CX
CompX is, as we speak, bezig met de hele transitie. Björn: “We zijn de locaties gefaseerd aan het aansluiten op de centrale VoIP-omgeving. We zijn gestart met de vestigingen die nog op ISDN-lijnen aangesloten zaten.” Elke kinderopvanglocatie beschikt over één vast VoIP-toestel met daarbij dect-handsets. Daarnaast heeft elke locatiemanager een mobiele telefoon met de 3CX-app. Björn: “Dat is het mooie van 3CX: de flexibiliteit om zo’n complete VoIP-omgeving in te richten naar de wens van de klant én daarbij de 3CX-app voor op mobiel. Ook als ze niet op locatie zijn, kunnen ze nog vanuit hun eigen omgeving bellen.” Voor CompX is de opdracht van Norlandia kinderopvang vooral een mooi compliment. “Dat we vanuit het beheer van online werkplekken ook de telefonie mogen doen is natuurlijk geweldig. Met dat vertrouwen zijn we heel blij.”

Vind je dit artikel leuk?

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on email
Deel via Email

KeenSystems nieuwsbrief

Wie we zijn en waar we voor staan?
Klik en zie het in twee minuten.