April 2022

 

Een paar weken geleden werden we benaderd door een middelbare school uit Gemert, het Commanderij College Macropedius. Zij zouden namelijk een groep uitwisselingsstudenten ontvangen, met als thema voor de week ‘Tomorrow’s jobs’, en ze waren op zoek naar bedrijven uit vooruitstrevende sectoren om de leerlingen kennis te laten maken met een aantal “beroepen van de toekomst”. Ze vroegen of wij ons bedrijf open wilden stellen aan de internationale studenten om ze wat meer te vertellen over wat wij precies doen.

Leuk! Natuurlijk doen we mee. Maar alleen even langskomen voor een rondleiding en een praatje, nee dat vonden we te weinig uitdagend. Dus bedachten we de interactieve case ‘van oud naar nieuw’ waarbij de studenten zelf een werkende videoverbinding gingen opzetten.

Donderdag 31 maart was het zover. Het gezelschap, bestaande uit Franse, Roemeense, Portugese, Griekse en Nederlandse studenten en een aantal leerkrachten, kwam om 10.00 uur aan bij ons pand.

Medewerker KeenSystems geeft presentatie aan uitwisselingsstudenten Macropedius.

We begonnen met een korte introductie van KeenSystems, waarbij we vertelden over onze focus op techniek en passie voor het partnerkanaal, gevolgd door een presentatie over de geschiedenis van telefonie, van de elektrische telegraaf tot de toekomstverwachting van VoIP.

Na deze presentatie mochten de studenten aan de slag met onze case. De studenten werden verdeeld in twee groepen en kregen een vragenlijst met multiple choice vragen over de eerder gegeven presentatie. De goede antwoorden vormden samen een werkend telefoonnummer dat ze nodig hadden om de andere groep te kunnen bellen met een ouderwetse bakelieten draaischijftelefoon.

Medewerker KeenSystems helpt uitwisselingsstudenten Macropedius.

Naast de vragenlijst kregen beide groepen ook een half kleurschema om een UTP netwerkkabel te maken en de groepen moesten elkaar dus bellen om de andere helft van het schema te krijgen. Vervolgens konden de groepen met het volledig kleurschema een functionerende UTP kabel maken om twee switches met elkaar te verbinden waarna de videoverbinding succesvol tot stand kwam.

Medewerker KeenSystems kijkt terwijl uitwisselingsstudenten Macropedius casus oplossen.

De studenten en docenten deden allemaal enthousiast mee en we vonden het erg leuk om dit te mogen organiseren. Daarom willen wij nogmaals het Commanderij College Macropedius en zijn studenten bedanken!

Steven Lam

Steven Lam

Eigenaar

keensystems-image-contact

Neem contact op met KeenSystems