Augustus 2022

 

Solliciteren kan spannend zijn en daarom hebben we onze hele sollicitatieprocedure inzichtelijk voor je gemaakt. Zo weet je van tevoren wat je precies kunt verwachten als je bij ons solliciteert. Dit zijn de zes stappen van onze sollicitatieprocedure.

1. Jouw sollicitatie

Je ziet één van onze vacatures op LinkedIn, Indeed of keensystems.eu en je bent meteen helemaal opgetogen. Nu is het aan jou om dit enthousiasme aan ons over te brengen in de vorm van een motivatiebrief, uiteraard aangevuld met jouw CV. Is er iets in de vacature nog niet helemaal duidelijk, of heb je vragen, neem dan contact op met de persoon die als contactpersoon vermeld staat. In veel gevallen is dit Maurice of Steven.

2. Voorselectie

Alle binnengekomen sollicitaties worden aandachtig doorgenomen en beoordeeld. Hierbij kijken we niet alleen naar je ervaring, maar zeker ook naar wie jij bent en wat je wilt. Reden te meer dus voor een goede, persoonlijke motivatiebrief. Wij streven ernaar om binnen 5 werkdagen te reageren, maar mocht het wat langer duren, bel of mail dan gerust. Als we een match zien, of als we vragen hebben, dan nemen we contact met je op. Uiteraard geeft dit ook jou weer gelegenheid tot het stellen van additionele vragen.

3. Eerste gesprek – kennismaking

Een eerste afspraak vindt bij voorkeur bij ons op kantoor plaats, dit praat toch nét even wat makkelijker dan online en jij ziet meteen jouw eventuele toekomstige werkplek. Je hebt het gesprek met de contactpersoon bij de vacature, dus in veel gevallen Maurice of Steven. Wees gerust; het is zeker geen kruisverhoor, deze afspraak staat enkel in het teken van kennismaking en kijken of we bij elkaar passen. We horen graag wie jij bent, wat je kunt en vooral: wat je wilt. Ook vertellen we je graag meer over wie wij zijn, wat onze visie is en hoe onze toekomstplannen eruitzien. Uiteraard geven we ook uitgebreid antwoord op al jouw vragen.

4. Telefonische opvolging en feedback

Een paar dagen na het eerste gesprek nemen we telefonisch contact met je op om te vragen hoe jij de kennismaking hebt ervaren, of alles duidelijk was en of je misschien nog vragen hebt. Uit eigen ervaring weten we namelijk dat het regelmatig voorkomt dat je op de terugweg na het gesprek denkt: “dit ben ik helemaal vergeten te vragen”, of “hoe zat het nou precies met?”. Dit is hét moment om deze vragen alsnog te stellen. Ook vertellen we je open en eerlijk hoe wij vonden dat het ging: of we helemaal enthousiast zijn, of extra nieuwsgierig, maar ook als we denken dat er geen match is.

5. Vervolggesprek – dieper ingaan op de materie

Als het eerste gesprek ons beiden nieuwsgierig heeft gemaakt naar een verdere kennismaking, is het tijd voor een vervolggesprek. Hierbij sluit vaak een extra collega van KeenSystems aan. In dit gesprek gaan we dieper in op jou als persoon en jouw competenties, ons bedrijf, het team en uiteraard de functie. We horen graag wat jij van ons verwacht, ook op het gebied van arbeidsvoorwaarden, en wij vertellen je wat we van jou verwachten, zodat we zeker weten dat we op één lijn zitten.

6. We gaan er samen een succes van maken!

In de meeste gevallen zijn twee gesprekken voldoende om een goed beeld te krijgen. Als we beiden enthousiast zijn, krijg je van ons een arbeidsvoorwaardelijk voorstel. Afhankelijk van de situatie en jouw voorkeur kunnen we dit persoonlijk doornemen of sturen we het op. In beide gevallen krijg je daarna natuurlijk tijd om erover na te denken, het is immers een belangrijke stap. Zet jij vervolgens je handtekening, dan begint jouw carrière bij KeenSystems en gaan we er samen een succes van maken!

Sollicitatietips:

  • Laat zien dat je je goed ingelezen hebt en benoem in je motivatiebrief zaken die je gelezen hebt op de website, in de blogs of in de vacaturetekst. Hiermee laat je immers zien dat je moeite hebt genomen.
  • Ben je uitgenodigd voor een gesprek, bereid je ook dan weer goed voor. Bekijk de site, neem de vacature nog een keer goed door en lees (relevante) blogs. Stel ook vooraf een aantal vragen op (zodat je ze niet vergeet en er op de terugweg ineens aan denkt 😉). Check daarnaast ook vooral de ‘over ons’ pagina en het LinkedIn profiel van degene waarmee je het gesprek hebt en mogelijk directe collega’s. Het is voor jezelf vaak fijn als je vooraf wat gezichten bij een bedrijf hebt.
  • Wij zijn allemaal mensen met een passie voor techniek. Heb jij ook een (technische) passie, vertel hierover in het gesprek. Het is altijd mooi om iemand te horen vertellen over iets wat ze echt gaaf vinden.
  • Tenslotte: ben gewoon jezelf. Wij zijn mensen en we werken met mensen. Jouw competenties en ervaring zeggen iets over wat je kunt en gedaan hebt, jouw karakter en persoonlijkheid zeggen nog altijd het meest over wie je bent.

Pagina sollicitaties 

Steven Lam

Steven Lam

Eigenaar

keensystems-image-contact

Neem contact op met KeenSystems