Novmeber 2022

 

De vraag naar stabiele internetverbindingen met alsmaar meer bandbreedte wordt steeds groter, zowel particulier als zakelijk. Niet voor niets wordt in rap tempo in heel Nederland glasvezel aangelegd in woonwijken, buitengebieden en op bedrijventerreinen. Kijk bijvoorbeeld maar naar de initiatieven van Fore Freedom. In het tweede kwartaal is het aantal aansluitingen met 300.000 gestegen naar 5 miljoen. De toegenomen beschikbaarheid van glasvezel biedt goede kansen voor IT- en Telecom Partners. In deze blog lees je waarom.

Wat is een glasvezel verbinding

Bij een glasvezelverbinding worden signalen en data door zeer dunne optische vezels met de snelheid van het licht direct tot en vanaf jouw huis of bedrijfspand verstuurd. Deze signalen kaatsen tegen de binnenkant van de vezels, waardoor je zonder kwaliteitsverlies hele grote bestanden en data met een hele hoge snelheid over een netwerk kunt sturen.

Wat zijn de voordelen van glasvezel

Dankzij de gladde glazen kern en mantel van een glasvezel én omdat er sprake is van een eigen, directe verbinding heeft een glasvezelverbinding, in tegenstelling tot een DSL-verbinding, geen last van externe factoren. Vochtig weer, de afstand tot de wijkcentrale of het internetgedrag van het bedrijf naast je heeft dus geen invloed. Hierdoor ben je te allen tijde gegarandeerd van snel én stabiel internet. Een ander groot voordeel van glasvezel is dat de uploadsnelheid gelijk is aan de downloadsnelheid. Dit biedt zakelijk voordeel: denk aan bedrijven die regelmatig grote bestanden versturen of organisaties waarvan de IT op afstand beheerd wordt. Tenslotte is glasvezel, vergeleken met DSL en kabelinternet, de meest energiezuinige vorm van internet. Ook niet geheel onbelangrijk in deze tijd.

Glasvezel is de lifeline voor je klanten

Stel je eens voor dat jouw klant een hele dag geen dataverbinding heeft. Grote kans dat hierdoor de bedrijfsvoering grotendeels stil ligt; geen internet, geen e-mail, geen toegang tot cloudapplicaties en geen telefonie. We zijn in het bedrijfsleven nu eenmaal steeds afhankelijker geworden van ICT, en daarmee ook van een snelle en stabiele internetverbinding. En dat is ook niet vreemd als we kijken naar het rap toegenomen aantal cloudapplicaties of applicaties die gebruik maken van internetconnectiviteit. Denk alleen al aan de forse toename van videoconferencing, wat behoorlijk wat bandbreedte vraagt.

De beschikbaarheid van internet bepaalt zoals je leest voor een groot deel de productiviteit en is dus als het ware de lifeline voor je klanten. En het feit dat er steeds meer glasvezel in Nederland komt te liggen is goed nieuws als je IT- of Telecom Partner bent, want wanneer jij glasvezel in je portfolio hebt, heb je een zeer relevante dienst voor je klanten te pakken. De unieke voordelen die glasvezel biedt garanderen dat de IT- en telefoniediensten die jij levert sneller en stabieler zijn én blijven.

Helpen bij digitaal transformeren

Glasvezel is bovendien de basis wanneer je jouw klanten wilt helpen om digitaal te transformeren. Digital Transformation is dan wellicht een modewoord, uiteindelijk is het waar veel organisaties naar verlangen: sneller, slimmer, klantvriendelijker en efficiënter werken door de juiste mate van automatisering aan te brengen in de processen. Wederom een prachtige kans voor jou als IT- en Telecom Partner, waarbij glasvezel zorgt dat het gebruik van al die nieuwe applicaties voor samenwerking en communicatie soepel en vloeiend verloopt.

Verbindingen van KeenSystems

Glasvezel zorgt dus dat je eenvoudig meerwaarde kunt leveren aan je klanten: dankzij jouw glasvezeldiensten wordt hun bedrijfsvoering stabieler en productiever. Daarnaast opent het de deur naar digitale transformatie omdat er geen beperkingen meer zijn bij het gebruik van cloud applicaties, wat jou allerlei mogelijkheden biedt voor de toekomst.

Dus ben je IT- of Telecom Partner en op zoek naar een aanbieder van glasvezel? Of wil je advies welke soort verbinding de beste keus is voor jouw klantcase? Neem dan contact met ons op voor een kennismaking. KeenSystems levert in samenwerking met KPN, T-Mobile en Fore Freedom betrouwbare white-label verbindingen met een zeer hoge beschikbaarheid. Zoals bij al onze diensten houd jij als Partner de volledige controle, zowel technisch als commercieel. Je bepaalt dus zelf jouw merk, jouw propositie, jouw verkoopprijs en jouw marge.

 

Mike van Leuken

Mike van Leuken

Partner Manager

keensystems-image-contact

Neem contact op met KeenSystems