3CX FQDN Endpoint wijzigt

3CX FQDN Endpoint wijzigt

Let op:

Om haar dienstverlening te verbeteren, gaat 3CX de FQDN van hun activatieservers, ook wel FQDN Endpoints genoemd, veranderen. De activatieservers worden door 3CX centrales gebruikt om de licentiegegevens en de activatiestatus te controleren. Per uiterlijk 28 februari 2022 worden de huidige servers uitgeschakeld en de FQDN vervangen door activate.3cx.com. Vanaf dan loop je dus, als je geen actie onderneemt, kans op problemen met jouw 3CX centrale.

Wat moet je doen om eventuele problemen te voorkomen?

  1. Update je centrale vóór 28 februari. Dit kan naar V18 update 2 of V16 Update 8a.
    Om gegarandeerd te zijn van alle laatste updates adviseren wij een update naar V18.
    Om je hierbij te helpen hebben wij eerder een mail met een checklist verstuurd. Mocht je deze niet ontvangen hebben, neem dan contact op met je Partner Manager.
  2. In eerdere berichtgeving over deze aanpassing door 3CX werd ook gerefereerd naar de firewallinstellingen van je centrale. Bij een door KeenSystems gehoste centrale hoeft je hier niet naar om te kijken, dit hebben wij uiteraard al voor je gedaan. Host je een centrale echter ergens anders, zorg er dan zelf voor dat jouw centrale mag verbinden met activate.3cx.com op TCP-poort 443.

Mocht je naar aanleiding van dit bericht nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met je Partner Manager of onze Supportafdeling.

KeenSystems nieuwsbrief

Wie we zijn en waar we voor staan?
Klik en zie het in twee minuten.