In welke branches komt 3CX als UC-oplossing het best tot zijn recht?

In welke branches komt 3CX als UC-oplossing het best tot zijn recht?

Zowel qua UC-features als qua mogelijkheden voor Business Partners is 3CX een interessante UC-oplossing. Nu kent Nederland vele soorten bedrijven en organisaties in diverse branches, maar in welke gevallen komt 3CX nu het meest tot zijn recht en wanneer niet?

Om maar meteen positief te beginnen: er zijn weinig soorten organisaties waar 3CX totaal niet geschikt is. 3CX is in die zin een echte allemansvriend. Toch zijn er nuances aan te brengen.

Overkill aan UC-functionaliteiten

Stel dat je een klant hebt die uitsluitend de functie ‘bellen en gebeld worden’ nodig heeft. Uiteraard kan dat gewoon met 3CX, maar tegelijkertijd is dit niet een situatie waar het UC-platform volledig tot zijn recht komt. Daar is 3CX gewoonweg te compleet voor. Er is dan een overkill aan Unified Communications-functionaliteit waardoor jouw klant betaalt voor functies die hij waarschijnlijk nooit gaat gebruiken. Prijstechnisch is 3CX in dit geval minder geschikt.

Meerdere manieren van communicatie

Het wordt een compleet ander verhaal wanneer jouw klant op zoek is naar flexibiliteit en meerdere manieren om te communiceren (spraak, video, chat) wil gebruiken voor communicatie op kantoor, voor thuiswerkers en onderweg. Dan is 3CX met video, chat, vast-mobiel integratie en de mobiele app zeer geschikt. Oftewel: wanneer je klant veel Unified Communications-functionaliteiten nodig heeft, is 3CX spot on en wint het op elk vlak van de concurrentie. Niet in de laatste plaats vanwege de unieke en zeer concurrerende prijsstructuur.

3CX en bedrijfsomvang

Maakt het dan nog uit hoe groot het bedrijf van je klant is? Eigenlijk niet. Wanneer UC-functionaliteit gewenst is, kan 3CX dat leveren van kleinbedrijf tot multinational. Zo gebruiken grote corporates als Boeing, Pepsi en Starbucks de UC-oplossing van 3CX. Het mooie van het 3CX licentiemodel is dat een 3CX-gebruiker bij een multinational precies dezelfde functionaliteiten tot zijn beschikking heeft als een 3CX-gebruiker bij een klein bedrijf.

Meest interessante branches voor 3CX

3CX is dus voor zeer uiteenlopende bedrijven in verschillende branches een uitstekende oplossing. Én dan zijn er nog de situaties waar het echt een ‘match made in heaven is’. Dan kom je uit op branches waar Unified Communications, werken op verschillende locaties en flexibiliteit een belangrijke rol spelen. Extra interessant wordt het wanneer het situaties zijn waar in verhouding tot het aantal gebruikers minder gelijktijdige gesprekken nodig zijn, zoals bijvoorbeeld in een hotel. Zoals gezegd wordt 3CX afgerekend op basis van het aantal gelijktijdige gesprekken dat je klant wil kunnen voeren en niet op basis van aantal gebruikers of features. 3CX hanteert hierin een stelregel van ongeveer 3 tot 4 toestellen (of gebruikers) per spraakkanaal.

In de volgende situaties en branches is 3CX daarom dé UC-oplossing:

●Organisaties met meerdere (internationale) vestigingen;
●Organisaties met veel thuiswerkers en medewerkers onderweg;
●De hotelbranche;
●Retail-ketens;
●Onderwijsinstellingen;
●Gemeentes.

Voordelen en valkuilen van het 3CX-partnership

In 99 van de 100 cases is 3CX dus een geschikte VoIP UC-oplossing. Wil je ontdekken of 3CX ook past bij jouw klantenbase? We gaan graag het gesprek met je aan. Ben je benieuwd hoe jij als Business Partner succesvol kunt zijn met 3CX? Download dan de factsheet ‘Voordelen en Valkuilen van het 3CX-partnership’ of neem contact op met een van onze Partner Managers.

KeenSystems nieuwsbrief

Wie we zijn en waar we voor staan?
Klik en zie het in twee minuten.