Het 3CX pricing en marge model voor de Partner: hoe werkt het?

Het 3CX pricing en marge model voor de Partner: hoe werkt het?

3CX is op meerdere vlakken een unieke oplossing in de wereld van Unified Communications (UC) platforms. Zo ook op het gebied van pricing: waar de meeste UC-oplossingen afrekenen op basis van het aantal gebruikers en het aantal extra features, pakt 3CX dat heel anders aan. En dat heeft grote voordelen voor IT- en Telecom-Partners die 3CX aanbieden.

Het onderscheidend vermogen van 3CX in de pricing draait om het feit dat je niet afgerekend wordt op basis van het aantal gebruikers, maar enkel op het aantal spraakkanalen. Geen enkele andere aanbieder van Unified Communications-oplossingen hanteert deze prijsstructuur. Daarnaast betaal je ook niet per (extra) feature-set. Bij aanschaf van een Pro licentie krijg je direct alle features die 3CX te bieden heeft. Dat betekent dat een bedrijf met 5 gebruikers van precies dezelfde UC-functionaliteiten gebruik kan maken als een bedrijf met honderden gebruikers.

In het kort:

1. Je koopt 3CX in per spraakkanaal en niet per user.
2. Alle mogelijkheden en features zijn standaard inbegrepen.

Zo eenvoudig is het prijsmodel van 3CX dus en dat heeft voor Partners meerdere voordelen.

Overzichtelijke inkoop

Allereerst zorgt dit voor overzicht in jouw inkoopprijzen. Er zijn namelijk slechts drie soorten licenties bij 3CX: een uitgeklede standaard licentie, de Pro licentie met alle functionaliteiten die je van een UC-oplossing mag verwachten (dit is de meest verkochte versie) en tot slot de Enterprise licentie waar naast de functionaliteiten van de Pro licentie skill based routing en ingebouwde failover bij zijn inbegrepen. Daarnaast is het bij de Enterprise licentie mogelijk om bedrijfslogo’s te uploaden naar de toestellen. Drie licenties dus, en die overzichtelijke licentiestructuur maakt dat jouw inkoop niet meer dan een aantal regels hoeft te bedragen, terwijl je bij prijslijsten van andere UC-vendoren zo aan meerdere pagina’s zit.

Interessante TCO met 3CX

Los van de overzichtelijkheid, is de Total Cost of Ownership (TCO) met het pricing model van 3CX zeer interessant. In de ICT-wereld is het vrij normaal dat met het oplopen van het aantal features, de prijs eveneens oploopt. Niet bij 3CX, en daarmee komen we op een derde voordeel van de 3CX pricing: de flexibiliteit voor de Partner wat betreft marge model.

Flexibiliteit voor de Partner

Want als Partner heb je de volledige vrijheid in je verdienmodel: bereken je de pricing van 3CX – dus op basis van het aantal gelijktijdige telefoongesprekken – één op één door naar de  klant? Zet je daar een marge bovenop voor jouw dienstverlening, of maak ik zelf een propositie waarbij je alsnog per feature factureert? Een andere optie is dat je, hoewel je 3CX inkoopt op basis van het aantal gelijktijdige communicatiekanalen, dit toch als pay-per-user of pay-per-feature aanbiedt bij je klanten – eventueel aangevuld met andere diensten. De keuze is aan jou maar uiteraard kan een 3CX-distributeur als KeenSystems je hierbij helpen.

Makkelijker concurreren met Broadsoft

Broadsoft is één van de, zo niet hét grootste UC-platform ter wereld. En daar betaal je ook voor. Omdat je weet dat je 3CX voor een vast bedrag inkoopt, kun je makkelijker de concurrentie aan met Broadsoft-Partners die vastzitten aan het pay-per-user en pay-per-feature model. Aan jou als 3CX-Partner de kans om jouw klant te verrassen.

Transparantie 3CX pricing

Maar let op: Het open karakter van 3CX vertaalt zich ook naar transparantie over hun prijzen. Ook voor eindklanten zijn deze online inzichtelijk. Dat is niet erg, echter dien je jouw klant goed duidelijk te maken dat de 3CX-licentie slechts een onderdeel is van jouw complete dienstverlening; behalve de 3CX-software maken natuurlijk toestellen, installatie, configuratie, hosting, service en back-up onderdeel uit van je totaaloplossing. Jij, als Partner, krijgt uiteraard een korting op de 3CX prijzen. Als je kiest voor hosting bij KeenSystems krijg je op basis van je status van 3CX ook nog een speciale prijs voor de hosting van 3CX.

Volledige vrijheid in je eigen 3CX prijsmodel

Samenvattend: 3CX geeft je als Partner de volledige vrijheid hoe jij 3CX als onderdeel van je totaaloplossing in de markt zet. Er is dan ook geen adviesverkoopprijs vanuit 3CX. Dat maakt dat je deze onderscheidende inkoopprijsstructuur flexibel kunt hanteren in je commerciële aanbod. Groot voordeel: je bent onderscheidend ten opzichte van concurrerende UC-oplossingen die altijd in de vorm van pay-per-user en/of pay-per-feature afrekenen. Deze flexibiliteit geeft je de mogelijkheid om op verschillende manieren een gezonde marge te maken met 3CX.

3CX-Partnership

Benieuwd hoe jij als mogelijke Partner succesvol kunt zijn met 3CX? Ga het gesprek aan met KeenSystems en ontdek de gouden mogelijkheden van de combinatie van dit UC-platform en de hoogstaande techniek en beschikbaarheid van het KeenSystems-netwerk

KeenSystems nieuwsbrief

Wie we zijn en waar we voor staan?
Klik en zie het in twee minuten.