Een ijzersterke totaaloplossing voor Bronneberg

Een ijzersterke totaaloplossing voor Bronneberg

Benk Groep implementeerde een ijzersterke totaaloplossing op het gebied van telefonie van KeenSystems bij het Brabantse bedrijf Bronneberg. Sindsdien loopt Bronnebergs Commercieel Manager Michiel Jegerings niet meer rond met een riem vol mobiele en DECT-telefoons, maar heeft hij één mobieltje waarmee hij voor alles en iedereen altijd bereikbaar is (en vice versa uiteraard). En er zijn meer voordelen.

Dat de telefonie-oplossingen van KeenSystems bij veel soorten bedrijven past, blijkt wel als we rondlopen bij Bronneberg. In de uit de kluiten gewassen werkplaats rijden heftrucks af en aan en lopen mannen met grote sleutels te sjorren aan gigantische ijzeren machines. Over ons hoofd zoeft een enorme kraan zoals we die vanuit de havenindustrie kennen. Bronneberg maakt onder meer machines voor de recycle-industrie. Mark Sanders, Accountmanager ICT & Telecom bij Benk Groep: “Ik heb al een aantal jaren contact met Bronneberg voor hun mobiele telefonie. Vorig jaar zijn we aan tafel gegaan voor zowel vast als ook mobiel. Michiel liep met een riem vol toestellen rond en vroeg zich af of dat niet anders kon.” Bronneberg had de mobiele telefonie al bij Benk Groep ondergebracht maar de vaste telefonie was nog in handen van de systeembeheerder. Jegerings: “Telefonie is toch een vak apart. Het leek ons daarom logischer om alle telefonie onder één dak te hebben.”

Hoog niveau
Al snel bleken de producten en diensten van KeenSystems en Benk dé oplossing te zijn voor Bronneberg. Sanders: “Bronneberg had al een on-premise 3CX-centrale, over 3CX waren ze tevreden, en dan komt KeenSystems als officieel distribiteur van 3CX snel in beeld. Hun SIP trunk is namelijk gecertificeerd voor en door 3CX en bovendien hadden we al de ervaring dat de telecomdiensten van KeenSystems op zeer hoog niveau worden beheerd, gecontroleerd en gecontinueerd. De 3CX-centrale van Bronneberg draait nu in de cloud, waar hij de hele dag in de gaten wordt gehouden en altijd voorzien is van de laatste updates.” Die updates zijn belangrijk, meent Sanders: “We zien dat er nu vaak nog statisch wordt omgegaan met software. Die wordt eenmalig geïnstalleerd op een lokale server en vervolgens wordt er niet meer naar omgekeken. Bijna vergelijkbaar met zo’n oude PBX die vroeger aan de muur werd geschroefd en waar niemand meer naar omkeek.” Vooraf wordt uiteraard altijd gecheckt en getest of de updates wel echt een verbetering zijn.

KeenSystems’ vast-mobiel integratie
Hoe anders dan de oude PBX is de 3CX-centrale die nu bij Bronneberg draait. Altijd up-to-date én voorzien van basic en full vast-mobiel integratie (VaMo). Elk mobiel gesprek loopt door de telefooncentrale en zorgt voor een betere bereikbaarheid, flexibel en mobieler werken en een hogere klanttevredenheid. Jegerings: “De mogelijkheden van VaMo waren doorslaggevend. Onze monteurs en ons verkoopteam bellen via hun mobiel met een vast nummer uit. Ook zijn ze mobiel bereikbaar via een vast nummer.” Dat geldt ook voor mij persoonlijk: ik bel via mobiel naar bijvoorbeeld het verkorte nummer van mijn collega, die ik ook via een mobiel of een vast nummer kan bereiken.” Er wordt vaak gemakkelijk over gedaan, vindt Sanders. Maar de full VaMo-oplossing van KeenSystems werkt fantastisch, legt hij uit: “Met full VaMo maakt een toestel integraal onderdeel uit van de centrale. Of dat nou de laatste iPhone is of een Nokia 3310: je stopt de SIM-kaart erin en het mobiele toestel registreert zich op de centrale als ware het een IP DECT-handset. Bellen doe je gewoon direct vanuit de native dialer en niet via een app.” Bronnebergs heavy users hebben de full VaMo-oplossing, de lichtere gebruikers een basic-variant. Dat scheelt aanzienlijk in de kosten. En dat is ook iets wat 3CX anders doet, zegt Sanders: “Je betaalt voor het aantal spraakkanalen en niet per gebruiker, zoals bij de meeste andere aanbieders het geval is. Een paar gebruikers meer kost Bronneberg dus niks extra’s, omdat zij gebruik blijven maken van hetzelfde aantal spraakkanalen.”

Snor
Met de vaste en mobiele telefonie zit het bij Bronneberg dus wel snor. Of zijn er nog toekomstplannen? Jegerings: “We zijn in gesprek of we in de toekomst ons ERP-systeem kunnen koppelen aan onze 3CX-centrale. Maar we zijn nog in de onderzoekende fase hoor. ”Er is nog iets anders dat Sanders kwijt wil over KeenSystems: “Stel, ik word vanavond door een klant gebeld dat er een probleem is met zijn telefonie, dan heb ik daar binnen afzienbare tijd weer een volledig werkende oplossing. En daar heb ik de mensen van KeenSystems, die dag en nacht voor ons klaar staan met meer dan uitstekende support, bij wijze van spreken niet eens voor nodig. KeenSystems’ portaal is misschien niet de allerhipste qua lay-out, maar super functioneel en intuïtief opgebouwd. Onze engineers bestellen alles wat ze nodig hebben en binnen een paar minuten is het geregeld. Echt, dat kunnen er maar weinig.”

Vind je dit artikel leuk?

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on email
Deel via Email

KeenSystems nieuwsbrief

Wie we zijn en waar we voor staan?
Klik en zie het in twee minuten.