De KeenSystems eSIM

De KeenSystems eSIM

KeenSystems levert/ondersteunt nu ook de eSIM. De eSIM, wat staat voor Embedded Sim, is een ingebouwde chip die hetzelfde doet als een traditionele, fysieke simkaart maar die herprogrammeerbaar is.

Wat zijn de voordelen?

• Makkelijk overstappen. Verander je bijvoorbeeld van provider dan heb je geen gedoe meer met het fysiek wisselen van simkaarten maar download je een eSIM-profiel op je telefoon, simpelweg door het scannen van een QR-code.
• Dual sim op (nagenoeg) elke mobiele telefoon en nu dus ook op de iPhone. Dit was namelijk jarenlang een gemis bij veel Apple gebruikers. Uiteraard was het bij KeenSystems al mogelijk om twee nummers aan één simkaart te koppelen, maar met de komst van de eSIM kun je nu ook meerdere abonnementen aan je toestel koppelen, zelfs als deze van verschillende aanbieders zijn.
• Buiten de EU makkelijker bellen en internetten tegen lokaal tarief. Zo kun je een tijdelijk eSIM-profiel met data-abonnement of een prepaid tegoed op je toestel zetten. De eSIM-diensten worden momenteel al in 29 landen aangeboden. Je hoeft je bestaande abonnement met gewone simkaart trouwens niet direct om te zetten naar de eSIM, want de eSIM kan gewoon naast de traditionele simkaart gebruikt worden.

Wat heb je nodig?

Uiteraard heb je een smartphone of tablet nodig die over de eSIM beschikt. Bij Apple zijn dat de iPhone XS, IPhone XR en iPhone 11 en de iPad Pro en iPad Air. Ook steeds meer nieuwe Android toestellen, zoals bijvoorbeeld de Google Pixel 2 en Pixel 3 reeks, de Samsung Fold en de Galaxy S20 reeks, worden voorzien van de eSIM. De nieuwe Motorola Razr is zelfs enkel voorzien van de eSIM.

Wij verwachten dat andere fabrikanten en modellen snel zullen volgen en dat de eSIM uiteindelijk de gewone simkaart zal vervangen, door de voordelen die de eSIM biedt.

Vind je dit artikel leuk?

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on email
Deel via Email

KeenSystems nieuwsbrief

Wie we zijn en waar we voor staan?
Klik en zie het in twee minuten.