Zin en onzin van vast-mobiel

Zin en onzin van vast-mobiel

Veel aanbieders noemen het vast-mobiel integratie (VaMo): dat je kunt bellen met een nummer van een vaste lijn, terwijl je feitelijk met een mobieltje belt. Voor veel zakelijke gebruikers is het een belangrijke functionaliteit. Feitelijk is het slechts een ‘trucje’ met de nummerweergave. Sterker, het meesturen van een ander nummer heeft volgens ons weinig tot niks met vast-mobiel integratie te maken. Want vast-mobiel integratie is zoveel méér. Wat dan wel?

Wij spreken van vast-mobiel integratie als ook elk gesprek van een mobiele telefoon door de telefooncentrale van onze klant loopt. Gesprekken die normaal rechtstreeks via het mobiele netwerk gaan. Het mobieltje wordt onderdeel van de telefooncentrale. Alsof het een IP DECT-handset is. Een interessante oplossing voor bedrijven, zeker als veel medewerkers op de weg zitten. Je kunt collega’s gewoon rechtstreeks op hun interne nummer bellen. Of je nu wel of niet op kantoor zit. Het resultaat: betere bereikbaarheid, flexibel en mobieler werken, hogere klanttevredenheid en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Ook zijn er geen kosten meer als er vanuit kantoor naar een mobiele telefoon van een collega wordt gebeld en kun je bijvoorbeeld gebruik maken van één voicemailbox op je centrale (niet eentje voor mobiel en eentje voor vast). Ook voor bedrijven die bijvoorbeeld behalve op kantoor, ook op een groot terrein werken is het interessant om medewerkers van VaMo te voorzien. Dat is stukken voordeliger dan het aanleggen van een groot DECT-netwerk. Een full VaMo-oplossing (zoals wij die noemen) is dus ècht interessant voor heel veel bedrijven en toepassingen.

Doorverbinden zonder app

Wij zouden KeenSystems niet zijn, als we onze VaMo-oplossing niet zelf hadden gebouwd. Daardoor kunnen we het precies zo maken als dat we zelf (lees: onze businesspartners) willen. Onze VaMo werkt niét met een app (hoera!), maar gewoon via het standaard GSM-netwerk. Ook een gesprek doorverbinden kan gewoon op dezelfde manier, bijvoorbeeld met *7, dus echt geen gedoe met een app. En natuurlijk is dit geheel naar eigen inzicht te configureren. En zo kunnen we óók met VaMo, het gewoon lekker zelf bepalen.

Wil je meer weten over onze VaMo-oplossingen? Neem dan contact op met ons.

Vind je dit artikel leuk?

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on email
Deel via Email

KeenSystems nieuwsbrief

Wie we zijn en waar we voor staan?
Klik en zie het in twee minuten.