Groei – dankzij dezelfde focus

Groei – dankzij dezelfde focus

Voor de eindklant zijn ze onzichtbaar. De lijntjes naar de buitenwereld lopen sec via hun businesspartners. Een rol waarin telecomoperator KeenSystems het beste gedijd: in het contact van techneut tot techneut. Samenwerken en groeien met dezelfde, heldere focus: telefonie.

Voor het gesprek is afgesproken in een bruin café. Locatie: Gemert. Een pittoresk dorpje in Noordoost-Brabant, waar telecomoperator KeenSystems ook is gevestigd. Hun tijdelijke onderkomen leende zich wat minder voor de foto’s: het bedrijf werkt voor de time being vanuit tijdelijke bedrijfsunits totdat het nieuwe bedrijfspand klaar is. En ach, de sfeer van een bruin café past wel goed: Luc van Deuzen, partnermanager bij Keensystems, Maurice Schellekens, commercieel manager van KeenSystems en businesspartner Jurgen Fassbender, eigenaar van Belise, lijken zich in ieder geval erg op hun gemak te voelen. “Als we elkaar spreken, gaat het ook wel eens over andere onderwerpen”, typeert Fassbender. “Bijvoorbeeld zaken als het aannemen van nieuwe mensen. Als het contact goed is, kun je het ook over dat soort dingen hebben.”

Fassbender: ‘In die acht jaar heb ik nooit getwijfeld of ik bij KeenSystems wel goed zat’

Goed en anders niet

KeenSystems levert alle diensten op basis van white-label: van vast (VoIP), mobiel (VaMo) tot hosted PBX (3CX en Vpbx) en binnenkort ook verbindingen op koper en glasvezel met landelijke dekking. Partnermanager Van Deuzen: “Businesspartners kunnen zelf kiezen wat ze willen afnemen: dat kan één dienst zijn, maar ook alles. We vinden het belangrijker dat het bedrijf dan ook serieus met die dienst(en) aan de slag gaat. En met serieus bedoel ik: focus. Ze moeten in dat onderdeel dan ook dedicated verder willen groeien.” Een werkwijze die het Gemertse bedrijf kenmerkt. “We doen het goed of we doen het niet”, zegt commercieel manager Schellekens. “Een filosofie die je makkelijker uitspreekt dan naleeft. Een goed voorbeeld zijn de verbindingen die we voor het einde van het jaar in de markt willen zetten. We zouden nu (begin november, red.) al kunnen starten, maar dan werkt het gehele proces er omheen nog niet zoals wij dat willen. Dus dan wachten we liever totdat het naar onze, hoge, maatstaf werkt.”

Schoenmaker

Fassbender werkt ruim acht jaar samen met KeenSystems: “Al bijna direct vanaf de start van Belise. Je groeit met elkaar mee. Zij hebben een duidelijke keuze gemaakt in wat ze doen: puur telefonie. Daarmee zijn ze onderdeel van een totaaloplossing. En dankzij die focus zijn ze zo goed in wat ze doen. Partners die daarbij horen, kiezen voor een bepaalde kwaliteit omdat je een uitstekend eindproduct kan leveren.” Belise levert VoIP en mobiel direct aan de eindklant, veelal bedrijven uit de regio Den Bosch – de standplaats van Fassbenders onderneming. Daarnaast opereert Belise met het eigen label E-VOIP ook landelijk door samen te werken met collega-bedrijven. Voornamelijk ICT-resellers en regionale telecomspecialisten, die minder de focus hebben op VoIP-telefonie maar daar soms wel ‘iets mee moeten’. Fassbender: “Wij hebben zowel de commerciële als de technische kennis in huis. ICT-resellers die incidenteel vraag krijgen naar telefonie ondersteunen we tijdens de verkoop en de regionale telecomspecialist juist bij de technische oplevering. Dat werkt, omdat we dan allemaal doen waar we goed in zijn. Schoenmaker blijf bij je leest, zou ik zeggen.”

‘We ondersteunen onze businesspartners op de best mogelijke manier, maar je moet het vak wel beheersen’

Boontjes

De samenwerking met Belise is tekenend voor de manier waarop KeenSystems met haar businesspartners wil groeien. Van Deuzen: “Wij werken het liefste samen met partners die hun eigen boontjes kunnen doppen. We ondersteunen ze op de best mogelijke manier: we leveren alle diensten en tools die hij nodig heeft, maar je moet het vak wel beheersen.” Is de samenwerking een feit, dan kunnen businesspartners op een loyale leverancier rekenen. “Wij hebben géén achterdeurtje van waaruit we nog zelf de boer opgaan. Nee, we leveren nooit direct aan de eindklant. Dat is onze filosofie altijd geweest en dat zal ook zo blijven. Het is een totaal andere tak van sport waar wij ons ver van willen houden. We spreken nu met partners die weten waar ze het over hebben. Die korte lijnen van techneut tot techneut werken voor ieder het prettigst.”

De  beste

Om businesspartners te kunnen blijven bedienen met de (technische) kwaliteit waar ze voor staan, wil KeenSystems wel groeien, maar niet te hard en vooral niet te groot. Schellekens: “We zijn nu nog met elf mensen. En in ons nieuwe bedrijfspand kunnen straks 28 mensen werken. Daar hebben we goed over nagedacht. We hoeven niet de grootste te worden, maar wel de beste. Dat kan alleen als mensen van elkaar weten waar ze mee bezig zijn. We willen dan ook autonoom groeien en niet door overnames, zodat we altijd werken met mensen die hetzelfde voor ogen hebben.” Een gedachte die Belise goed past, zo blijkt. Fassbender: “Dat is een groot voordeel voor ons en uiteindelijk voor de klant. Hierdoor kunnen wij van Belise snel blijven schakelen, zijn de lijnen kort met mensen aan de helpdesk die je bovendien kent én die technische kennis hebben. Geen omslachtig ticketsysteem of eindeloze wachtrij, maar gewoon, direct contact om de klantvraag snel op te lossen. En hoewel ik mijn oren en ogen openhoud, heb ik in die acht jaar nooit getwijfeld of ik bij KeenSystems wel goed zat.”

op de foto: Luc van Deuzen van KeenSystems (links) en Jurgen Fassbender van Belise

Vindt u dit artikel leuk?

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on email
Deel via Email